Bli investerare, starta ett företag!

Nu kan du vara med och hjälpa till att starta ett företag som ger en liten business till fattiga föräldrar i slummen som saknar försörjning. När en familj får en stadig inkomst höjs levnadsstandarden. Höjd levnadsstandard innebär att familjen får tillräckligt med mat, kläder och barnen får möjlighet att gå i skolan.

Small business

Vi arbetar med projekt som ger hjälp till att komma igång som företagare till en liten affärsrörelse. Genom en engångsfinansiering och rådgivning får familjen hjälp att starta upp en affärsrörelse och på så sätt kunna försörja sig på riktigt. Typen av affärsrörelse anpassas efter individen, det kan till exempel vara att sälja frukt och/eller grönsaker i ett marknadsstånd.

Startkapital

Som startkapital behövs ca. 5000 kronor beroende av företagsverksamhet. Vill du vara med så ger du en valfri summa som sedan läggs ihop med andras gåvor tills uppnådd summa är insamlad. Därefter börjar uppstarten av en affärsrörelse.

Vill du ge direkt? Märk gåvan ”Starta företag”

Vad för small business handlar det om?

En liten affärsrörelse där man bedriver handel utanför sitt hem eller i närheten.
Vi har nu hjälpt över 15 personer, i huvudsak kvinnor att komma igång till ett drägligt liv med självförsörjning.


Fadder gick in med riskkapital – Kastlös mormor gör karriär som företagare i Indien!

Santosh är en grabb som hade en fadder i fyra år och när han gick i tredje klass hände något som resulterade i att han inte behövde någon fadder längre!
Santosh´s föräldrar är döda så han har bott i slummen med sin mormor som är änka. Huset var en hydda av trä och löv som behövde mycket underhåll för att hålla ihop.

Santosh´s fadder frågade om hon kunde hjälpa till med ett boende till dem. Efter att ha undersökt möjligheterna så hade vi en ide om att mormor kunde starta en small buisness och för vinsten skulle de hyra ett hus.

Mormor var taggad på att starta ett frukostcenter ute på gatan. Faddern gick in med 5000:-. Vår medarbetare Joseph i Indien hjälpte mormor med inköp av utrustning och varor sen var den lilla affärsrörelsen igång.


Hur skulle det gå för den gamla änkan som var helt oerfaren av att bedriva affärer?
Efter ett halvår senare går det så bra, att hyran för huset kan betalas och det räcker till mat, kläder och annat som behövs i det vardagliga livet för dem båda.
Santosh behöver ingen fadder längre!

Sarjani fick hjälp att starta en liten shop utanför sitt hus. Hon kan även laga lite mat och sälja.

Sarojani´s man dog när de två barnen var små och själv är hon handikappad på grund av en Polioskada. Hon har varit utan möjlighet till ett arbete fram tills nu. Hennes dotter kommer hjälpa till i shopen. Det blir ett bra team!