Om oss

Organisation

World Children Need är en ideell organisation med kristen värdegrund som hjälper behövande människor runt om i världen både med fysiska och andliga behov. Vi är fokuserade på utsatta barn och unga i Indien. Föreningen startade i maj 2013 men barnhemmet i Indien invigdes redan i februari 2011.

Historia

Organisationens grundare Sofia Rydén har tidigare arbetat som barn- och ungdomspastor. Tanken om att starta ett barnhem växte gradvis fram och så här berättar Sofia om hur allting började:

År 2006 följde jag med en kompis till Indien. Vi skulle besöka en pastor som hade flera barnhem och som bland annat hjälpte leprasjuka och änkor. Jag blev berörd av arbetet och av all den kärlek vi mötte. Pastorn som heter Joseph Babu undrade om vi ville hjälpa till på något sätt men just då tog vi inte chansen. 2010 var pastor Joseph på besök i Sverige och den här gången utmanade han mig och frågade om jag ville starta ett barnhem. Jag var lite tveksam men vi diskuterade ändå hur det skulle kunna gå till. Efter en tid bestämde jag mig, jag ville starta ett barnhem! Jag skickade ner pengar för att hyra ett hus och Joseph som hade kontakt med barn som behövde ett hem ombesörjde allt detta. Jag såg också till att skaffa faddrar till barnen här hemma i Sverige. Tänk att jag fick vara med och göra skillnad för andra människor.

2011 i februari invigdes Sofias barnhem. Utmaningen var antagen, arbetet hade börjat!

Styrelse

World Children Need´s styrelse och administratörer arbetar i organisationen ideellt, utan arvode eller andra ersättningar.

World Children Need´s styrelsemedlemmar.

Ordförande: Malin Eliasson
Sekreterare: Erica Edgarsson
Kassör: Richard Eliasson
Vice ordförande: Sofia Rydén, grundare av World Children Need
Ledamot: Johannes Djerf
Ledamot: Henrik Hördegård
Ledamot: Ola Rydén

Organisationsnummer

World Children Need´s organisationsnummer: 802472-8910

Resultat

World Children Need´s ekonomiska resultat för 2021 (PDF)
World Children Need´s ekonomiska resultat för 2022 (PDF)

Årsberättelse

World Children need´s  årsberättelse för 2022
World Children need´s  årsberättelse för 2021

Administrationskostnad

World Children Need´s administrationskostnader är upp till 4% av det insamlade medlen.

Stadgar

Föreningen World Children Need´s stadgar: StadgarWCN_2023 (PDF)